Βρετανία: Σε ασφαλή τοποθεσία μεταφέρεται το φορτηγό με τα 39 πτώματα (video)

Παγκόσμια φρίκη προκαλεί το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισαν αστυνομικοί στο Εσεξ της Βρετανίας. Τριάντα εννέα πτώματα, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, ήταν στοιβαγμένα στο ψυγείο φορτηγού με βουλγαρικές πινακίδες. Η βρετανική αστυνομία μεταφέρει το φορτηγό σε ασφαλή τοποθεσία προκειμένου να προστατευτεί η “αξιοπρέπεια των θυμάτων” .

«Το φορτηγό και το τρέιλερ θα μεταφερθούν σε μια ασφαλή τοποθεσία στο Τίλμπουρι Ντοκς, προκειμένου τα πτώματα να ανασυρθούν, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των θυμάτων» είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομική διευθύντρια του Έσεξ Πίπα Μιλς.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη από τις αρχές. Πρόκειται για τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος μάλιστα χαρακτήριζε το φορτηγό του Πολικό Εξπρές.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό είναι Ιρλανδική, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ξεκίνησε το ταξίδι του από το Βέλγιο και ότι μπήκε στη Βρετανία το Σάββατο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ειδική υπηρεσία της Βρετανικής αστυνομίας που ερευνά εγκλήματα που έχουν σχέση με παράνομη μετανάστευση και εμπορία ανθρώπων.

«Όλο το Κοινοβούλιο είναι σοκαρισμένο από τα φρικτά νέα πως 39 πτώματα βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ. Είναι μία απερίγραπτη τραγωδία, πραγματικά θλιβερή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Σχετική είδηση: Βρετανία: 39 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος