Βρετανία: Ουδέν σχόλιο από τον Κάρολο – Tα μάτια τώρα στο παλάτι για απαντήσεις

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπερη

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο παλάτι για μία απάντηση στα όσα ακούστηκαν από τον Χάρι και την Μέγκαν στην περίφημη συνέντευξη τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Σήμερα στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη «βόμβα», ο πρίγκηπας Κάρολος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο ο κορονοϊός έχει μπει στις μέσα σελίδες των εφημερίδων αφού όλα τα πρωτοσέλιδα κυριαρχούνται από τις εξελίξεις μετά από τη “βόμβα” για ρατσισμό στα σπλάχνα της βασιλικής οικογένειας.

Χτες Δευτέρα το βράδι η συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι ITV και στον ιστότοπο ITV Hub.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι παρακολούθησαν τη συνέντευξη με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ που συντάραξε τη Βασιλική Οικογένεια από τα θεμέλια.

Τα νούμερα τηλεθέασης για τη συνέντευξη μπορεί να φτάσουν τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατές που είχαν παρακολουθήσει τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995, όπου η μητέρα του Χάρι αποκάλυψε την κατάρρευση του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η ζήτηση για παρακολούθηση στο διαδίκτυο ήταν τόσο μεγάλη που ο ιστότοπος ITV Hub “έπεσε” και πολλοί θεατές παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν.

Ολόκληρο το Παλάτι λέγεται ότι «σοκαρίστηκε και απογοητεύτηκε» από αυτά που ακούστηκαν στη συνέντευξη ενώ η βασίλισσα φέρεται να αρνήθηκε να υπογράψει μια προετοιμασμένη δήλωση με την οποία οι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι θα αποκλιμακώσουν τις εντάσεις επισημαίνοντας την αγάπη και την ανησυχία της οικογένειας για το ζευγάρι. Σύμφωνα με τους Times η βασίλισσα, «ήθελε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την απάντησή της» ενώ η Telegraph αναφέρει ότι «η ενστικτώδης απάντηση της οικογένειας ήταν να περιμένουν, να μην πουν τίποτα και να δούν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Oυίλιαμ πέρασαν τη χτεσινή μέρα «κλειδωμένοι σε συνομιλίες κρίσης» για το πώς να αντιδράσουν στη σειρά βλαπτικών αποκαλύψεων που έκανε ο Χάρι και η Μέγκαν κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης με την Όπρα Γουίνφρεϊ στην αμερικανική τηλεόραση.

Ειδικότερα οι κατηγορίες για ρατσισμό και άρνηση ειδικής βοήθειας ψυχικής υγείας σε ευάλωτο άτομο αλλά και η σκληρή συμπεριφορά από πατέρα που αρνείται να απαντήσει στον γιο που αποκάλυψε ο Χάρι έχουν συγκλονίσει το βρετανικό κοινό.

Το κόμμα των Εργατικών ζητά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να σπάσουν τη σιωπή τους για τους ισχυρισμούς του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ για ρατσισμό εναντίον ενός ανώνυμου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος των Εργατικών για την υγεία είπε ότι «έχουν ακουστεί κατηγορίες στις οποίες το παλάτι πρέπει να απαντήσει». Η έρευνα είναι ζήτημα του παλατιού την οποία αναμένουμε να ανακοινώσει το παλάτι συμπλήρωσε ο Jonathan Ashworth.

To ρατσιστικό επεισόδιο δεν έγινε από τη Βασίλισσα ούτε από τον σύζυγο της Φίλιππο όπως αποκάλυψε η Όπρα Γουίνφρεϊ. Ωστόσο η σκιά του μένει βαριά σε κάποιον από τους διαδόχους και η αποκάλυψη του είναι περίπου όσο ζημιογόνα είναι και η μη αποκάλυψη του.

Λιγότεροι από του μισούς Βρετανούς (47%) καταδικάζουν τη συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ, ωστόσο στην δημοσκόπηση που έγινε οι νεότερες γενιές κατά το μεγαλύτερο ποσοστό (49%) θεωρούν κατάλληλη τη συνέντευξη ενώ δεν πρέπει να αγνοούμε και ένα 31% που κρατά ουδέτερη στάση και κρύβει το ρεύμα που δεν ενδιαφέρεται ή είναι εναντίον της μοναρχίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος