Βρετανία: Κύμα οργής προκάλεσε δάσκαλος- Έδειξε καρτούν του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του και μπήκε σε διαθεσιμότητα

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Σε αναστολή τέθηκε δάσκαλος θρησκευτικής εκπαίδευσης στο Γιόρκ της δυτικής Αγγλίας αφού έδειξε καρτούν του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του ενώ ο υπουργός Παιδείας καταδικάζει τις απειλές κατά του δασκάλου.

Εξαγριωμένοι γονείς και μαθητές αλλά και ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, έξω από Batley Grammar School στο δυτικό Γιόρκσαιρ της δυτικής Αγγλίας ζητούσαν χθες 25/3, την απόλυση του δασκάλου που έδειξε ένα καρτούν του Μωάμεθ σε μαθητές της τάξης το. Αστυνομικοί μπλοκάραν τις εισόδους προσπαθώντας να επιβάλουν την τάξη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο διευθυντής του σχολείου, Μπάτλευ Γκραμμαρ, έθεσε τον καθηγητή σε αναστολή.

Το ίδιο σκηνικό και σήμερα, με το σχολείο να κλείνει την τελευταία στιγμή καθώς περισσότεροι από 50 μουσουλμάνοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί εκεί, ενω ο δασκαλος τέθηκε υπό αστυνομική προστασία.

Τα στοιχεία μέχρι τώρα είναι ασαφή. Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο «αν και δεν είναι ακόμη γνωστό ποια εικόνα παρουσιάστηκε στα παιδιά, οι γονείς είπαν ότι ήταν «γαλλικές» καρικατούρες, πιθανώς αναφερόμενες σε εκείνες που δημοσίευσε το Charlie Hebdo το 2012. Oι εικόνες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για τον φρικτό φόνο 12 σκιτσογράφων και στελεχών στο γραφείο του περιοδικού στο Παρίσι.
Στα 400 χρόνια ιστορίας του , το σχολείο είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικό.
Σύμφωνα με άλλη αναφορά, ο δάσκαλος είχε προετοιμάσει τα παιδιά για το τι επρόκειτο να τους δείξει ενώ μια άλλη εκδοχή θέλει στα παιδιά να παρουσιάστηκε ένα καρτούν από έναν Δανό γελοιογράφο που προκάλεσε επίσης παγκόσμιες διαδηλώσεις όταν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2006.
Το σκίτσο δείχνει τον Προφήτη Μωάμεθ με μια βόμβα στο τουρμπάνι είτε ένα ισλαμιστή τρομοκράτη με βόμβα. Έτσι και αλλιώς, σχολιάζεται, το καρτούν είναι προσβλητικό.
Ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε χθες το βράδυ 25/3, τις «απειλές και τον εκφοβισμό» που αντιμετώπισε ο δάσκαλος αφού τέθηκε σε αναστολή, χαρακτηρίζοντας «εντελώς απαράδεκτες», τις διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο και προσθέτοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε «προκλητικά ή αμφιλεγόμενα» ζητήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος