Βρετανία: Εκτός πράσινης λίστας ακόμα η Ελλάδα – Αφαιρέθηκε και η Πορτογαλία

Η βρετανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόσθεσε καμμία χώρα ή περιοχή στην πράσινη λίστα διεθνών ταξιδιών αλλά αφαίρεσε και την Πορτογαλία.

Ο Υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε ότι «ήταν μια δύσκολη απόφαση» αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να μπει η ασφάλεια των πολιτών και της χώρας, καθώς οι μολύνσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν στην Πορτογαλία από την περασμένη αναθεώρηση έως τώρα.

Υπήρχαν ελπίδες ότι κάποια ελληνικά νησιά θα κατάφερναν να προστεθούν στην ασφαλή λίστα ταξιδιών αλλά αυτό φαίνεται να αναβάλλεται πιθανά μετά την 21η Ιουνίου.

Απογοήτευση και εκνευρισμό εκφράζουν εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα κάνοντας λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή».

Επιπλέον, άλλες επτά χώρες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα: η Αίγυπτος, το Αφγανιστάν, η Σρι Λάνκα, η Κοστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Τρινιδάδ & Τομπάγκο.

Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τις 8 Ιουνίου στις 4 π.μ., οπότε όλοι όσοι επιτρέπεται να εισέλθουν (για ειδικούς λόγους) στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτά τα μέρη, πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε εγκεκριμένα ξενοδοχεία για 10 ημέρες.

Ο John Foster, Διευθυντής Πολιτικής της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), δήλωσε:

“Φυσικά, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τα βήματα που έγιναν μέσω του προγράμματος εμβολίων, αλλά ο διεθνής ταξιδιωτικός τομέας έχει γονατίσει και δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία του προς την ανάκαμψη. Χωρίς μια επιτυχημένη θερινή περίοδο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω ειδική υποστήριξη του κλάδου για να σώσει θέσεις εργασίας και δεξιότητες απαραίτητες για τη μελλοντική ανάπτυξη”.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος