Βρετανία: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Λονδίνο Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, , παροτρύνοντας  τους πολίτες να «ακούσουν» την βρετανική ρυθμιστική αρχή και να το κάνουν . Περίπου 13 χώρες έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου ενώ ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλειά του.

Ο καθηγητής Τζέρεμι Μπραουν μέλος της Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εμβολιασμό , δήλωσε στο BBC radio ότι οι ανησυχίες σχετικά με τους θρόμβους αίματος είναι  «υπερβολικές» και ότι απλό την παύση της χρήσης του πολλοί θα νοσούσαν η θα πέθαιναν  συγκριτικά   «με την απίθανη προοπτική  ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να συμβεί ένα πολύ σπάνιο συμβάν ως συνέπεια του εμβολίου». Ενώ Ο Σερ Κεντ Γουντς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του MHRA και πρώην πρόεδρος του EMA, δήλωσε στο BBC Breakfast ότι θα υπάρχει «μείωση  της εμπιστοσύνης των πολιτών  λόγω της  κατάστασης στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασίλειου, ο μισός πληθυσμός  αναμένεται να εμβολιαστεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας  περίπου 26 στα 52 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ ήδη το ένα τρίτο όλων των ενηλίκων στην Αγγλία έχουν  αντισώματα κορονοϊοί, σύμφωνα  με επίσημα στοιχεία  της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας.

Οι υπουργοί σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail στοχεύουν τουλάχιστον στο 90 τοις εκατό του ενήλικου πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο , ίσο με περίπου 28,8 εκατομμύρια άτομα στις εννέα κορυφαίες ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων όλων των ατόμων άνω των 50 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας και των ατόμων με  μακροχρόνιες συνθήκες υγείας.

Επιπλέον ενθαρρυντική είναι η εικόνα στην χώρα καθώς ο καθημερινός αριθμός θανάτων από τον Covid μειώθηκε κατά το ήμισυ σε μια εβδομάδα, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση  από την έναρξη της διάθεσης του εμβολίου τον Ιανουάριο ενώ τα κρούσματα  μειώθηκαν κατά 8% σε 5.294

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος