Βραζιλία: Πολιτικοί ηγέτες καλούν σε ηρεμία μετά τη δολοφονία αξιωματούχου του Εργατικού Κόμματος

Ένας ομοσπονδιακός δεσμοφύλακας και φερόμενος ως υποστηρικτής του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου σκότωσε έναν τοπικό αξιωματούχο του αριστερού Κόμματος των Εργατών στην πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας, σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας. Ο θάνατος από πυροβολισμούς έρχεται ενόψει των ιδιαίτερα πολωμένων προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Χόρχε Χοσέ ντα Ρότσα εμφανίστηκε απρόσκλητος στο πάρτι γενεθλίων του τοπικού αξιωματούχου του Εργατικού Κόμματος, Μαρτσέλο Αρούντα, και τον πυροβόλησε, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας Παρανά. Επικαλούμενη αρκετούς μάρτυρες, η αστυνομία δήλωσε ότι ο ντα Ρότσα φώναξε την υποστήριξή του στον Μπολσονάρου πριν πυροβολήσει το θύμα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Αρούντα, επίσης δημοτικός φρουρός, ανταπέδωσε τα πυρά στον δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο, δήλωσε ο γραμματέας δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας.

Πολιτικοί καταδίκασαν την επίθεση.

«Ο λαός της Βραζιλίας είναι ένας λαός της ειρήνης. Και πρέπει να ανακτήσουμε την ομαλότητα στη χώρα μας», έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο Ντα Σίλβα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Μπολσονάρου τον Οκτώβριο.

Ο Γκλέιζι Χόφμαν, ηγέτης του Κόμματος των Εργαζομένων, εξέφρασε το θρήνο του για «μια τραγωδία που προκύπτει από τη μισαλλοδοξία αυτών των ανθρώπων» και μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες του Αρούντα, πατέρα τεσσάρων παιδιών, στο πάρτι γενεθλίων του, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με την εικόνα του Ντα Σίλβα.

Ο Μπολσονάρου καταδίκασε την επίθεση. «Είμαστε ενάντια σε κάθε πράξη βίας», δήλωσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο της Μπραζίλια, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo. Ο Μπολσονάρου υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι μαχαιρώθηκε και παραλίγο να πεθάνει στην προεκλογική του εκστρατεία το 2018.

Αλλά ο ακροδεξιός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την αριστερά ότι υποδαυλίζει την πολιτική βία.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος