Βολιβία: Σε κατάσταση εθνικής καταστροφής η χώρα εν μέσω πυρκαγιών

Σε κατάσταση εθνικής καταστροφής κηρύχθηκε την Πέμπτη η Βολιβία λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε πέντε από τις εννέα περιφέρεις της χώρας. Με αυτή την απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης της  Βολιβίας, ανοίγει ο δρόμος για παράσχεση διεθνούς βοήθειας στην χώρα.

«Κηρύσσουμε κατάσταση εθνικής καταστροφής εξαιτίας της ξηρασίας και των πυρκαγιών», δήλωσε η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην περιφέρεια Σάντα Κρους.

Οι πληγείσες περιφέρειες είναι Σάντα Κρους, η Μπένι , η Πάντο, η Τσουκισάκα και η Ταρίχα, ενώ η κατάσταση στην πρωτεύουσα Λα Πας αξιολογείται ακόμα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Λουίς Φερνάντο Καμάτσο.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ τόνισε πως δεν αναμένεται καθόλου βροχόπτωση για τις επόμενες 10 ως 15 ημέρες.

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ Ίδρυμα Φίλων της Φύσης από τον Ιανουάριο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι πυρκαγιές στη Βολιβία κατέστρεψαν 23 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων και την περασμένη χρονιά το βολιβιανό τμήμα της Αμαζονίας που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές ανέρχεται στα 64 εκατομμύρια στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος