Βέλγιο: Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει όλους τους Συμμάχους

To NATO θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε το γεγονός ότι «το γεγονός ότι οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα στρατεύματα στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Ρουμανία. Αυτή είναι μία ισχυρή επίδειξη της αμερικανικής δέσμευσης στη συμμαχία μας. Άλλοι σύμμαχοι επίσης συνδράμουν από εδάφους, από αέρος και από θαλάσσης Oι αναπτύξεις μας είναι αμυντικές και αναλογικές. Στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

Παράλληλα, ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «ο διάλογος με την Ρωσία είναι σημαντικός για την εξεύρεση πολιτικής λύσης» επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα να ακουστούν οι ανησυχίες της Μόσχας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «το ΝΑΤΟ δε συμβιβάζεται σε βασικές αρχές, την ικανότητά μας να προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε όλους τους συμμάχους και το δικαίωμα κάθε έθνους να επιλέγει το δρόμο του».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος