Ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο οποίος έπληξε την Ιαπωνία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 70 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο μετέδωσε το μεσημέρι [τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας] το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν επιζώντες στις πλημμυρισμένες περιοχές.
Emergency crews search for missing after typhoon https://t.co/DQGwVar3xJ
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) October 15, 2019
Άλλοι δεκαπέντε άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, καθώς πάνω από 100.000 μέλη σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες στις ζώνες που επλήγησαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες, έπειτα από τις βροχές «χωρίς προηγούμενο» που έφερε ο τυφώνας.
People who were affected by Typhoon Hagibis in Miyagi Prefecture are desperate for help.#Hagibis #Typhoon https://t.co/xZHPRNU5fb pic.twitter.com/17meCBdvNZ
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) October 15, 2019
Νέες καταιγίδες το πρωί της Τρίτης, που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ως το βράδυ κατά τόπους, απειλούν τους κατοίκους και περιπλέκουν το έργο των σωστικών συνεργείων -πυροσβεστών, αστυνομικών, ακτοφρουρών και στρατιωτικών.
Η συνέχιση των κατακρημνίσεων ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο των υδάτων και κάνει ασταθές το έδαφος, επισήμανε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους απειλούμενων περιοχών να μη «χαλαρώσουν την προσοχή τους», αντιθέτως να παραμείνουν «σε πλήρη εγρήγορση».
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος