Τουρκία: Συνελήφθη Αμερικανός διπλωμάτης που φέρεται να πούλησε πλαστό διαβατήριο σε Σύρο υπήκοο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν Αμερικανό διπλωμάτη που εργαζόταν για το προξενείο των ΗΠΑ στο Λίβανο επειδή φέρεται να πώλησε πλαστό διαβατήριο σε έναν Σύρο υπήκοο, μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας.

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε με τα αρχικά D.J.K., συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 11 Νοεμβρίου και αργότερα συνελήφθη επίσημα ως ύποπτος για την πώληση του πλαστού διαβατηρίου στον Σύρο υπήκοο έναντι 10.000 δολαρίων.

Το Anadolu ανέφερε ότι ο Σύρος κρατήθηκε για ανάκριση αφού επιχείρησε να ταξιδέψει στη Γερμανία με το πλαστό διαβατήριο, το οποίο ήταν στο όνομα του D.J.K..

Η αστυνομία διαπίστωσε αργότερα, μέσω εξέτασης υλικού από κάμερες ασφαλείας, ότι ο D.J.K. του έδωσε το διαβατήριο στο αεροδρόμιο και οι δυο τους αντάλλαξαν επίσης ρούχα. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης έναν φάκελο που περιείχε 10.000 δολάρια από τον διπλωμάτη, αναφέρει η έκθεση.

Ο Αμερικανός φυλακίστηκε, ενώ ο Σύρος αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανής διαδικασίας για παραποίηση εγγράφων, ανέφερε το Anadolu.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα δεν σχολίασε το δημοσίευμα. Δεν υπήρξε επίσης άμεσο σχόλιο από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό.

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος