Τουρκία: Αναχώρησε το δεύτερο γεωτρύπανο για την Ανατολική Κύπρο (video)

Αναχώρησε σήμερα το δεύτερο γεωτρύπανο Yavuz με κατεύθυνση την Ανατολική Κύπρο όπου αναμένεται να φτάσει στις αρχές Ιουλίου για γεωτρήσεις.

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO). Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι το Yavuz, θα επιχειρήσει γεώτρηση κοντά στη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, για διάστημα περίπου τριών μηνών και θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.

Ο Ντονμέζ προειδοποίησε επίσης «εξωτερικούς» παράγοντες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Κύπρου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κυνηγούν «ψευδαισθήσεις» που δεν θα φέρουν αποτελέσματα.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος