Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 99 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρoυ καυσίμων

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, όταν ένα βυτιοφόρο εξερράγη έπειτα από σύγκρουση, αργά χθες το βράδυ, δήλωσε στο Reuters η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Αμάρα Τζαμπάι.

Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε σε καταχώρισή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος αυτής της πόλης-λιμάνι.

«Έχουμε τόσες απώλειες, καμένα πτώματα», λέει η Μπρίμα Μπουρές Σεσέ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, σε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ. «Είναι ένα τρομερό, τρομερό δυστύχημα».

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τη αυθεντικότητα των εικόνων.

Η Άκι-Σόγερ χαρακτήρισε «φρικτά» τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Η δήμαρχος δήλωσε πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και σ’ αυτούς που ακρωτηριάστηκαν» ως αποτέλεσμα της έκρηξης, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τζούλιους Μαάντα Μπίο. «Η κυβέρνησή μου θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες», πρόσθεσε.

Πτώματα μεταφέρθηκαν στο κρατικό κεντρικό νεκροτομείο του Φριτάουν, της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, μετά την έκρηξη δεξαμενής καυσίμων που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του νεκροτομείου Σινέχ Καμάρα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων στη βιομηχανική ζώνη του Φριτάουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: @MohamedSaiduBah

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος