Τουρκία: Νέες συλλήψεις – Liberation: «Επιτέλους ποιός θα σταματήσει τον Ερντογάν;»

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, στον απόηχο του οποίου 50.000 άτομα βρίσκονται υπό κράτηση και 100.000 έχουν απολυθεί. Ως ύποπτοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», 10 ακτιβιστές, μεταξύ αυτών η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον  εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.

Με ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, ανακρίνονται οι ακτιβιστές, ανάμεσά τους τη διευθύντρια της Αμνηστίας για την Τουρκία Ιντίλ Εσέρ, που συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου σε ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

«Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία.

Liberation: «Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;»

«Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Liberation, η οποία έχει τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Τουρκία.

Μετά τις νέες «εκκαθαρίσεις» στη δημόσια διοίκηση την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου, γράφει ο ειδικός απεσταλμένος στην Άγκυρα, «ο Τούρκος ηγέτης μετέτρεψε τις επετειακές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, σε εορτασμό της μεγαλομανούς εξουσίας του. Ήταν ευκαιρία για τον αυταρχικό Πρόεδρο να επιδείξει την παντοδυναμία του σε μία χώρα, όπου η κοινωνία των πολιτών είναι φιμωμένη εδώ και έναν χρόνο
Το δημοσίευμα δεν έχει απαντήσεις σε σχέση με τον πρωτοσέλιδο τίτλο, υπενθυμίζει, όμως, ότι στις 24 Ιουλίου θα ξεκινήσει η δίκη για τους 19 εργαζόμενους στην εφημερίδα Cumhuriyet.

«Εκείνη την ημέρα η Liberation θα διαθέσει τις σελίδες της στη σύνταξη της τουρκικής εφημερίδας.

Suddeutsche Zeitung: Τουρκία ένας λαός όμηρος

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Τουρκία: ένας λαός όμηρος» εκτιμά ότι η εικόνα της Τουρκίας αν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες τον Ιούλιο του 2016 θα ήταν μια χώρα σε χάος, να κυβερνάται από μία στρατιωτική χούντα με άδεια κρατικά ταμεία και γεμάτες φυλακές και ίσως εγκαταλελειμμένη και από το ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Υπέρμαχος της θανατικής ποινής ο Ερντογάν (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος