Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική Κίνα όταν κατέρρευσαν τέσσερα κτιριακά συγκροτήματα όπου διέμεναν εργάτες. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 04.00 (τοπική ώρα) ξημερώματα Δευτέρας Δευτέρα στη βιομηχανική ζώνη της συνοικίας Λουτσένγκ, στην πόλη Γουενζού της επαρχίας Ζεζιάνγκ.
Οι αρχές του Λουτσένγκ επισήμαναν ότι ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια της κατάρρευσης των κτιρίων.
Μέλη των ομάδων διάσωσης σημειώνουν ότι τα κτίρια είχαν οικοδομηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους αγρότες, από τη δεκαετία του 1970.
Σύμφωνα με το Associated Press, επιπλέον όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με την πάροδο των χρόνων, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους.
«Σκάβουμε με τα γυμνά μας χέρια προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που είναι θαμμένοι, οι επιχειρήσεις μας συνεχίζονται με πολύ αργούς ρυθμούς», εξήγησε ένας πυροσβέστης που επικαλέστηκε το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο όγκος των συντριμμιών έχει φθάσει σε ύψος δύο ορόφων.
Οι αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση και άλλων κτιρίων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση προληπτικά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άλλων καταρρεύσεων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος