Το μήνυμα Σταϊνμάιερ για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Θερμό μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο μήνυμά του ο Σταϊνμάιερ τονίζει:

«Διακόσια χρόνια από την έναρξη της επανάστασης και την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους σηματοδοτούν επίσης τη μακρά, στενή διασύνδεση μεταξύ των δύο λαών μας. Στα χρόνια του 1820 Γερμανοί Φιλέλληλες υποστήριξαν των ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα. Την εποχή του καταγόμενου από τη Βαυαρία βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα αναπτύχθηκαν πολύπλευροι δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, οι οποίοι υπάρχουν μέχρι σήμερα – κυρίως στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία τις επιστήμες.

Έχουμε πίσω μας μία μακρά και στενή συνεργασία, χωρίς να ξεχνάμε το σκοτεινό κεφάλαιο του γερμανικού παρελθόντος στην Ελλάδα. Πριν από εβδομήντα χρόνια συνήφθησαν εκ νέου διπλωματικές σχέσεις και χαίρομαι που με το Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, τίθεται σε εφαρμογή μία σημαντική προσανατολισμένη στο μέλλον πρωτοβουλία που θα φέρει τους νέους των δύο χωρών μας πιο κοντά – όταν θα το επιτρέψει η πανδημία.

Με το βλέμμα στραμμένο στις τεράστιες προκλήσεις, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη, είναι προσωπικό μου ενδιαφέρον οι δύο λαοί μας να παραμείνουν συνδεδεμένοι στενά και με φιλία και στο μέλλον μέσω εντατικών ανταλλαγών στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος