Το μετρό του Τορόντο γέμισε αφίσες με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας

Δέκα έργα τέχνης που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, φτιαγμένα από δέκα διαφορετικούς καλλιτέχνες με έδρα το Οντάριο, θα εκτίθενται σε 200 αφίσες στη γραμμή 1 του μετρό TTC του Τορόντο, έως τις 16 Ιανουαρίου 2021. 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τεχνών, Twentytwenty Arts ξεκίνησε το project δημόσιας τέχνης με τίτλο «Life on the Line», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

«Μέσω της δημιουργίας έργων δημόσιας τέχνης, χρησιμοποιούμε οπτική αφήγηση για να βοηθήσουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να προσελκύσουν νέους δωρητές, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τον σκοπό τους και να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Twentytwenty Arts.

Οι καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα θα εκτίθενται είναι οι: Alexander Robinson, Marcia Diaz, Duncan McLean, Seri Stinson, Julieta Christy, Faye Harnest, Eric Pause, Ramune Luminaire, DinaBelaia και Dominic Bugatto.

Οι εκτυπώσεις όλων των έργων είναι διαθέσιμες προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Twentytwenty Arts. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών (75% του συνόλου των πωλήσεων) θα διατεθεί στο πρόγραμμα Family Outreach and Response της Ένωσης Ψυχικής Υγείας Καναδά (Canadian Mental Health Association) και το υπόλοιπο 25% θα δοθεί στους καλλιτέχνες.

Η Ένωση Ψυχικής Υγείας Καναδά είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών για την ψυχική υγεία της χώρας, με ένα εθνικό γραφείο, 11 τμήματα σε επαρχίες και υποκαταστήματα σε 75 κοινότητες.

Το πρόγραμμα Family Outreach and Response (FOR) είναι προσανατολισμένο στην ανάκαμψη και ενημέρωση σε σχέση με το ψυχικό τραύμα, καθώς παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, εργαλεία και υποστήριξη σε οικογένειες στην πόλη του Τορόντο. 

ΠΗΓΗ: Twentytwenty Arts, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος