Το GP της Σ. Αραβίας συνεχίζει «όπως έχει προγραμματιστεί» παρά την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Το Γκραν Πρι Φόρμουλα Ένα της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί «όπως έχει προγραμματιστεί», παρά την επίθεση των ανταρτών της Υεμένης σε πετρελαϊκή εγκατάσταση, η οποία προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά ορατή από το παραλιακό σιρκουί της Τζέντα.

Οι φλόγες ξέσπασαν στο κοντινό διυλιστήριο πετρελαίου της Aramco και οι οδηγοί μπορούσαν να το μυρίσουν μύρισαν κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων ελεύθερων δοκιμαστικών.

Οι οδηγοί και οι επικεφαλής των ομάδων συμμετείχαν σε σύσκεψη στο paddock με τους διοργανωτές του αγώνα και τη διοίκηση της Φόρμουλα 1 λίγο πριν από τη δεύτερη δοκιμασία που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00GMT (19:00 ώρα Ελλάδας).

Η έναρξη της περιόδου καθυστέρησε 15 λεπτά, με τον πρόεδρο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι να τονίζει ότι το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί.

Το GP της Σ. Αραβίας συνεχίζει «όπως έχει προγραμματιστεί» παρά την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
(AP Photo/Hassan Ammar)

«Τους ενημέρωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί και ότι η ασφάλεια του αγώνα είναι προτεραιότητα για τις αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της F1.

«Θα συνεχίσει να τους ενημερώνει και πιθανότατα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των ομάδων το βράδυ για να μοιραστεί οποιαδήποτε νέα πληροφορία».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ήταν ένας από τους πρώτους οδηγούς που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε καθώς οδηγούσε τη Red Bull του στην πρώτη περίοδο δοκιμών.

«Μυρίζω κάψιμο – είναι το αυτοκίνητό μου;», δήλωσε ο Ολλανδός στον ασύρματο της ομάδας του.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής, ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Γκούντερ Στάινερ, δήλωσε στο ServusTV: «Μας διαβεβαίωσε η κυβέρνηση ότι είναι ασφαλές να οδηγούμε εδώ. Μετά τα δοκιμαστικά, θα έχουμε άλλη μια σύσκεψη.

«Προσωπικά, αισθάνομαι απολύτως ασφαλής. Διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ».

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν μέρος ενός κύματος επιθέσεων ενόψει της έβδομης επετείου της στρατιωτικής επέμβασης του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κατά των Χούθι στην Υεμένη, μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο συνασπισμός που πολεμά τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες επιβεβαίωσε την επίθεση στο πετρελαϊκό εργοστάσιο της Τζέντα.

“«ροσπαθούν να επηρεάσουν το νευραλγικό κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε ο συνασπισμός σε ανακοίνωσή του. «Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν καμία επίπτωση στη ζωή στη Τζέντα», πρόσθεσε.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος