Την Ευρώπη δείχνει για την ενεργειακή κρίση ο Βλ. Πούτιν

Ως την κύρια υπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει τους ευρωπαίους καταναλωτές ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδειξε την ΕΕ, καθώς όπως υποστήριξε αυτή, απέρριψε τις εκκλήσεις της Ρωσίας για μακροπρόθεσμες συμφωνίες.

Η επίθεση του Ρώσου προέδρου προς την ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική δεν περιορίστηκε εκεί καθώς ουσιαστικά την κατηγόρησε και για κλοπή. Όπως υποστήριξε υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το φυσικό αέριο, το οποίο έχει αντιστραφεί μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Γιαμάλ-Ευρώπη από τη Γερμανία στην στην Πολωνία, αποστέλλεται στην Ουκρανία γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές οι οποίοι υποφέρουν από υψηλές τιμές .

Στο μεταξύ με αφορμή τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της Τουρκίας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εάν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δεν συσφίξει τη νομισματική πολιτική και δεν διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια, τότε η κατάσταση στη χώρα θα γίνει όμοια με της Τουρκίας.

Για τις τεταμένες σχέσεις Ρωσίας- ΝΑΤΟ, αφού εξήρε την απόφαση της Ουάσιγκτον να συζητήσει στις αρχές του νέου έτους το ζήτημα της Ασφάλειας, κατηγόρησε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για την επέκταση της στα ανατολικά, ενώ αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν η Ρωσία είχε εγκαταστήσει πυραύλους της στα σύνορα των ΗΠΑ.

Τέλος για το Ουκρανικό ανέφερε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί πόλεμο, ωστόσο βλέπει κάποιους να προετοιμάζουν έναν τρίτο πόλεμο στο Ντονμπάς.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος