Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Πασινιάν

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν  υπήρξε πριν λίγο τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε αυτόν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ “συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξης και της ηρεμίας στην Αρμενία και της επίλυσης της κατάστασης εντός του νόμιμου πλαισίου.

Στο μεταξύ, για  δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ωρών η Μόσχα αδειάζει τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα του Αρμένικου στρατού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστήριξε πως μέρος των ρωσικών πυραύλων “Ισκαντέρ”, παρουσίασαν δυσλειτουργία τις ημέρες των μαχών.

Πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ουσιαστικά “κάρφωσε” τον Αρμένιο πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας πως οι πύραυλοι Ισκαντέρ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου από τον αρμένικο στρατό και παρέμειναν στις αποθήκες του μέχρι και σήμερα. Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε υπερασπιστεί τους ρωσικούς πυραύλους, λέγοντας πως o ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ανταπόκριση από Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Σχετικό Άρθρο: Για πραξικόπημα στην Αρμενία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος