«Θα διώξουμε τους Κούρδους από την Μανμπίτζ και χωρίς συμφωνία»

Array

Με η χωρίς συμφωνία με τις ΗΠΑ η Τουρκία θα εκδιώξει από τη συριακή μεθόριο την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει μόνο αν δεν υπάρξει τελικά μια συμφωνία για ένα σχέδιο απομάκρυνσης της οργάνωσης από τη συριακή πόλη Μανμπίτζ.

” Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Συρία, αλλά και για το Ιράκ”, είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα.
Χθες ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε «μια συνεννόηση, όχι σε συμφωνία» σχετικά με την Μανμπίτζ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα επιδιώκει μια συμφωνία, πρότυπο για όλες τις περιοχές, με την Ουάσινγκτον, για το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια της Μανμπίτζ μετά την αποχώρηση από την περιοχή της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος