Τραγωδία στο Τέξας: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ (video)

Σε τραγωδία κατέληξε το φεστιβάλ μουσικής Astroworld του Tράβις Σκοτ στο Χιούστον του Τέξας. Χιλιάδες ήταν αυτοί που συνέρρευσαν στο NRG Park , για να απολαύσουν από κοντά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Ωστόσο ακολούθησαν σκηνές χάους, όταν πλήθος κόσμου ποδοπατήθηκε με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος abc13  σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής του Χιούστον το περιστατικό ξεκίνησε όταν το πλήθος των περίπου 50.000 ανθρώπων που βρισκόταν στον χώρο άρχισε να κινείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής.

«Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και αυτό προκάλεσε κάποιο πανικό και άρχισε να προκαλεί κάποιους τραυματισμούς. Είχαμε τουλάχιστον οκτώ επιβεβαιωμένους θανάτους απόψε και δεκάδες άτομα που τραυματίστηκαν», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής και πρόσθεσε ότι «μεταφέραμε 17 ασθενείς στο νοσοκομείο… 11 από αυτούς με καρδιακή ανακοπή».

Όπως αναφέρει το CNN, βίντεο που τραβήχτηκε νωρίτερα δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν βιαστικά μέσα από μια είσοδο VIP στον χώρο του φεστιβάλ ρίχνοντας ανιχνευτές μετάλλων και αγνοώντας το προσωπικό ασφαλείας προτού ασφαλιστούν οι πύλες από έφιππους αξιωματικούς.

Τραγωδία στο Τέξας: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ (video)

Πηγές: Reuters, AFP, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος