Τετ α τετ Πούτιν-Μέρκελ στο Σότσι

Σημαντικά διεθνή θέματα, όπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Συρία, η κρίση στην Ουκρανία και οι διμερείς σχέσεις, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο Σότσι, το απόγευμα της Τρίτης.

Υποδεχόμενος την Άγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της και την πρόθεσή της να τον ενημερώσει, όπως είπε, για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20 στο Αμβούργο. Όπως δήλωσε, δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει την επίσκεψη αυτή και να μη συζητήσει μαζί της τις διμερείς σχέσεις, όπως και τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν την Ουκρανία, τη Συρία και ενδεχομένως άλλες περιοχές του κόσμου.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι προσβλέπει να συζητηθεί και η κατάσταση στη Λιβύη.

Στις συνομιλίες παρευρίσκονται από ρωσικής πλευράς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ και Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ενώ από γερμανικής πλευράς ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου επί ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Κριστόφ Χόισγκεν, ο σύμβουλος επί θεμάτων οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής Λαρς Χέντρικ Ριόλλερ και ο σύμβουλος επί ζητημάτων ευρωπαϊκής πολιτικής Ούβε Κορζέπιους.

Πηγές: Ria Novosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος