Τατάρ: «Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει ποτέ από την Κύπρο»

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

O Ερσίν Τατάρ αποκλείει την επανένωση της Κύπρου και τονίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να διατηρεί στρατεύματα στα Κατεχόμενα.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει ποτέ από την Κύπρο», λέει ο Τατάρ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Επιμένουμε σε μία λύση με δύο κυρίαρχα κράτη, διότι σ΄αυτό το νησί ζουν δύο διαφορετικοί λαοί, που έχουν δύο διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και θρήσκευμα. Οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν διώξεις. Η Τουρκία το 1974 δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να επέμβει», λέει ο Τατάρ.

Απορρίπτει τη λύση της ομοσπονδίας, διότι εκτιμά πως «με τη λύση αυτή η τουρκική μειονότητα θα αφομοιωθεί από την ελληνική κοινότητα». Εκτός αυτού, σημειώνει ότι η λύση της ομοσπονδίας θα έχει ως συνέπεια την απόσυρση των Τούρκων. «Εάν δεν μας είχε σώσει η Τουρκία το 1974, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Δεν θα ζούσε ούτε ένας Τουρκοκύπριος σήμερα στην Κύπρο», λέει ο Τατάρ. «Στα σημαντικά θέματα υπάρχει πάντα συντονισμός με την Τουρκία», λέει, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του μαριονέτα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος