Τ. Οικονόμου: Απειλή για τη δημοκρατία οι υπερεξουσίες των social media (audio)

Η «εξουσία» που έχουν αποκτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αντίκτυπος στον γενικό πληθυσμό ήταν το θέμα που συζητήθηκε από τον διευθυντή ενημέρωσης διαδικτύου της ΕΡΤ, Τάσο Οικονόμου, στο Πρώτο Πρόγραμμα με την Ευαγγελία Μπαλτατζή

«Ένας ασφαλής δρόμος για να μπορεί να ελέγχεται το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η δημιουργία μίας ελεγκτικής υπηρεσίας σε επίπεδο οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Αφορμή για αυτή τη συζήτηση στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος συζήτησε τις ανησυχίες του σε σχέση με το έλλειμα ελευθερίας που παρουσιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα ελεγκτικό σύστημα με κανόνες, το οποίο θα επιβλέπει το περιεχόμενα των κοινωνικών δικτύων και θα ελέγχεται από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Το ζήτημα αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον ΟΗΕ, ωστόσο τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος