Συρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη το πρωί της Παρασκευης σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας που ελέγχεται από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία Σύρους αντάρτες σε χωριό κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 42 άνθρωποι–οι περισσότεροι άμαχοι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Σουζιάν, βορειοδυτικά της αλ Μπαμπ, και από αυτήν τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές της περιοχής.

Χθες Πέμπτη, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες απομάκρυναν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την αλ Μπαμπ–το τελευταίο σημαντικό προπύργιο της οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία–μαζί με τις δύο μικρότερες γειτονικές πόλεις Καμπασίν και αλ Μπεζάχ έπειτα από εβδομάδες συγκρούσεων.

Μετά την κατάληψη της αλ Μπαμπ οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη μικρότερη γειτονική πόλη Ταντέφ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή νοτίως της Ταντέφ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και των συμμάχων του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος