Συρία: Οποιαδήποτε στρατιωτική εισβολή στην επικράτεια συνιστά «έγκλημα πολέμου»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας προειδοποίησε σήμερα ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική εισβολή στη συριακή επικράτεια ως «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε τη Δευτέρα πως ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει σύντομα νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με σκοπό να δημιουργηθεί «ζώνη ασφαλείας» μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων για να καταπολεμήσει τρομοκρατικές απειλές όπως τις χαρακτήρισε, σε μια πιθανή αναφορά σε κουρδικές ένοπλες οργανώσεις στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις εισβολές στη βόρεια Συρία από το 2016, με στόχο κυρίως την κουρδική πολιτοφυλακή YPG που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Η Δαμασκός θεωρεί πως οι εισβολές συνιστούν παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Σήμερα το συριακό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, περιγράφοντας ως παράνομες τις ενέργειες της Τουρκίας.

«Ισοδυναμούν με ό,τι μπορεί να περιγραφεί ως εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε μια ακόμη προειδοποίηση ενάντια στην Τουρκία, χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε βαθιά ανησυχία εναντίον της έναρξης νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών στρατιωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος