Συρία: Κοινή δράση στο Μανμπίτζ θα αναλάβουν ΗΠΑ-Τουρκία

Η Τουρκία θα αναλάβει δράση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή του Μανμπίτζ, στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον νέο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετά τη συνάντησή του με τον Πομπέο. Ο τελευταίος πήγε κατευθείαν από την Ουάσινγκτον στην έδρα του ΝΑΤΟ, αμέσως μόλις ορκίστηκε στα νέα καθήκοντά του, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νόιερτ, οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ και συζήτησαν το θέμα της Συρίας και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Επιβεβαίωσε ότι αναφέρθηκαν στο ζήτημα του Μανμπίτζ και ότι επανέλαβαν τη στήριξή τους στην υφιστάμενη διμερή διαδικασία για την εξεύρεση μιας κοινής στάσης. Παράλληλα, ο Πομπέο μετέφερε στον ομόλογό του την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για τους Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι δεν υπάρχει παρουσία Γάλλων στο Μανμπίτζ. Η Άγκυρα, πρόσθεσε, θα εξέταζε τυχόν “καλές προσφορές” από τους συμμάχους της για την αγορά πυραύλων Patriot ή άλλων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος