Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.
Ο βομβιστής ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά αλ-Ουστάνι, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.
Το κρατικο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε λίγη ώρα αφότου ο επικεφαλής της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας Ιγνάτιος Εφραίμ ο Β είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.
Να σημειώσουμε ότι αρχικά είχε μεταδοθεί εκ παραδρομής από το ΑΠΕ ότι την τελετή είχε τελέσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος.
Το παρατηρητήριο, που ενημέρωνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, δηλώνει ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πατριάρχη.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος