Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στα σύνορα με Τουρκία – Κοντά στο Χαλέπι οι δυνάμεις του Άσαντ

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σήμερα στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, το Anadolu αναφέρει ότι την επίθεση διέπραξαν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες YPG, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ανακατέλαβαν το Χαλέπι με ρωσική υποστήριξη οι συριακές δυνάμεις

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα τα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπιού, συνεχίζοντας την προέλασή τους εναντίον του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών και ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ και ανέφερε η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με την πρόοδο αυτή που κατέγραψαν, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ απώθησαν τους αντιπάλους τους από τα περίχωρα του Χαλεπιού και ασφάλισαν την πόλη, που βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών από τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, «μονάδες του στρατού απελευθέρωσαν όλα τα χωριά και τους οικισμούς δυτικά της πόλης Χαλέπι». Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα όπου, όπως λέγεται, δείχνουν κατοίκους του Χαλεπιού να πανηγυρίζουν για την ανακατάληψη των χωριών από το καθεστώς.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν σήμερα την επαρχία Χαλέπι, βομβαρδίζοντας πόλεις όπως την Αναντάν, που κατόπιν κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Στρατιωτικές πηγές των ανταρτών αναφέρουν ότι οι μαχητές τους οπισθοχώρησαν από την περιοχή, μεταξύ άλλων από τις πόλεις Αναντάν και Χαριτάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος