Με συνθήκες Brexit έρχεται το Football Manager 2017

‘Όταν η πολιτική επηρεάζει τους κατασκευαστές των Video Games τότε η πραγματικότητα γίνεται παιχνίδι, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν μήπως οι όροι κάποτε αντιστραφούν.

Μια σειρά από «σενάρια Brexit» θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Football Manager 2017 όταν αυτό κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Οι παίκτες θα πρέπει να διαχειριστούν τη μεταφορά των εικονικών ποδοσφαιριστών στην «εύκολη» και «δύσκολη» εκδοχή του Brexit -κάτι που θα επηρεάζει το εάν θα είναι σε θέση να κινούνται ελεύθερα μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, σε ένα ακόμα σενάριο, οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να πάρουν άδειες εργασίας υπό ειδικές συνθήκες.

Ο Μάιλς Τζέικομπσον, διευθυντής της βρετανικής εταιρείας Sports Interactive που επιμελείται την έκδοση του δημοφιλούς video game. είπε στο BBC  ότι η απόφαση να συμπεριληφθεί η δυνατότητα αυτή στο παιχνίδι ελήφθη αμέσως μετά  το δημοψήφισμα για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ .

«Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στο δεδομένο αυτό το πρωί του Σαββάτου μετά την ψηφοφορία», δήλωσε ο ίδιος στο BBC. «Προσπαθούσα να καταλάβω πώς θα επηρέαζε την επιχείρησή μου και το άθλημα που λατρεύω. Κάθισα σε έναν καναπέ και επί δύο ημέρες διάβαζα όσα περισσότερα μπορούσα και από τις δύο πλευρές του Brexit».

Ο Τζέικομπσον πρόσθεσε ότι πήγε στο γραφείο του τη Δευτέρα και ανακοίνωσε στους συνεργάτες  του ότι, παρά το γεγονός πως είχαν καταλήξει σε όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, ήθελε να συμπεριλάβει και τα σενάρια του Brexit στην τελική έκδοση του video game.

Το σίγουρο είναι ότι το Βρετανικό ποδόσφαιρο, θα επηρεαστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κατά καιρούς πολλοί ποδοσφαιρικοί πάραγοντες στη χώρα έχουν κάνει δηλώσεις για το θέμα και τις συνέπειες του Brexit.

Το Football Manager 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα για συστήματα PC, Mac και Linux, ενώ θα είναι διαθέσιμη και μια έκδοση για φορητές συσκευές που ενσωματώνουν τα λειτουργικά iOS και Android από τις 17 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος