Συνεχίζει την πολιτική των προκλήσεων η Άγκυρα – Νέες δηλώσεις Ακάρ

“Η Ελλάδα είναι η χώρα που θέλει να κλιμακώσει τις εντάσεις στη Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2021, επικρίνοντας τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα συνεχίζει να υποστηρίζει τις διερευνητικές επαφές και τις συναντήσεις για οικοδόμηση εμπιστοσύνης καθώς και πρωτοβουλίες του γγ του ΝΑΤΟ.

“Eμείς από την αρχή συνεχίσαμε να υποστηρίζουμε τις διερευνητικές επαφές και τις συναντήσεις για οικοδόμηση εμπιστοσύνης καθώς και τις επί πλέον πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία, τόνισε ο Ακάρ, «η οποία έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης για τις θαλάσσιες ζώνες». Οι υπερβολικές αξιώσεις παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων, σημείωσε.

Για το θέμα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ο Ακάρ είπε ότι η διαδικασία ελέγχου και προετοιμασίας της Τουρκίας συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί. “Η διαδικασία προμήθειας των S-400 ακολουθείται λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και τεχνολογικές διαστάσεις”, επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ανταπόκριση – Άγκυρα: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος