Συναγερμός στο Σίδνεϊ από την αύξηση κρουσμάτων Covid-19

Μέσα σε μία ημέρα το σύμπλεγμα κρουσμάτων  COVID-19 στα βόρεια παράλια (Northern Beaches) του Σίδνεϊ έφτασε τα 17 περιστατικά. Οι αρχές πιστεύουν ότι συνδέονται με μέλος μπάντας, που έδωσε διαδοχικές συναυλίες σε διαφορετικές παμπ μεταξύ 11 και 15 Δεκεμβρίου και βρέθηκε θετικός.

Η υπηρεσία υγείας της Νέας  NSW Health προτρέπει όλους τους κατοίκους των Βόρειων Παραλιών να μείνουν στο σπίτι τους, για τουλάχιστον 3 ημέρες. Να εργάζονται κατ’ οίκον και να μην έχουν επαφές με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους.

Επίσης, καλούνται να αποφύγουν περιττά ταξίδια έξω από τα Βόρεια Παράλια. Παράλληλα επειδή ένα από τα θετικά κρούσματα εργάζεται σε γηροκομείο, απαγορεύθηκαν όλες οι επισκέψεις συγγενών στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής.

Το Queensland και η Δυτική Αυστραλία επέβαλαν προληπτικά νέους περιορισμούς σε ταξιδιώτες που βρέθηκαν πρόσφατα στα Βόρεια Παράλια του Σίδνεϊ.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Mark McGowan είπε λόγω της “εξελισσόμενης κατάστασης στη ΝΝΟ … [λαμβάνουμε] άμεσα μέτρα στο πλαίσιο των ελεγχόμενων συνόρων για την περαιτέρω προστασία των κατοίκων της Δυτικής Αυστραλίας”.

Χθες οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας εντόπισαν 2 κρούσματα κοινωνικής μετάδοσης, το ένα σε οδηγό του αεροδρομίου που μετέφερε πληρώματα αεροσκαφών από το εξωτερικό. Τώρα εξετάζουν κατά πόσο και τα πληρώματα θα πρέπει να μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα όταν έρχονται στην Αυστραλία.

Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος