Συγγνώμη αξιώνουν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων οι επιστήμονες του Sputnik-V

O εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέκρινε το σχόλιο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Κρίστα Βιρτούμερ-Χος, η οποία συνέκρινε την ιδέα της έκτακτης άδειας προς το ρωσικό εμβολίο Sputnik V με «το παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας». Ο Νμίτρι Πεσκόφ αποκάλεσε την παραπάνω δήλωση ως εσφαλμένη και λυπηρή, για την οποία δεν χρειάζεται να προσθέσει τίποτα περισσότερο, ενώ σημείωσε πως «η ζήτηση του εμβολίου και οι εκστρατείες εμβολιασμού σε πολλές χώρες μαρτυρούν τη σημασία και τη δημοτικότητά του».

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V περιμένουν μια συγγνώμη  από την πρόεδρο του Διευθυντικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Κρίστα Βιρτούμερ-Χος. Η Χος συνέκρινε την προοπτική έκτακτης έγκρισης του εμβολίου στην Αυστρία με ρωσική ρουλέτα.

Η  Κρίστα Βιρτούμερ-Χος που εκπροσωπεί επίσης την αυστριακή υπηρεσία υγείας, είχε κάνει νωρίτερα την παραπάνω δήλωση στο ORF, επικαλούμενη την έλλειψη δεδομένων εμβολιασμού.

“Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη από την Κρίστα Βιρτούμερ-Χος  του EMA για τα αρνητικά της σχόλια για εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που υποστηρίζουν την άμεση χρήση του Sputnik-V. Τα σχόλιά της εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με πιθανή πολιτική παρέμβαση στην τρέχουσα διαδικασία αναθεώρησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ρωσικού εμβολίου “ο ευρωπαίος ρυθμιστής δεν έχει μιλήσει με τέτοιο τρόπο για οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο. Η υπηρεσία, όπως σημείωσαν οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου, δεν έχει δικαίωμα να υπονομεύει την αξιοπιστία των ρυθμιστικών αρχών των 46 χωρών που έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V”.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος