Συγκρούσεις αστυνομίας με πρόσφυγες και μετανάστες στη Βουλγαρία

Κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού, η βουλγαρική αστυνομία συγκρούστηκε με εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε καταυλισμό της πόλης Χαρμανλί, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εξόδου από τον χώρο λόγω πληροφοριών κρουσμάτων μεταδοτικών νοσημάτων.

Περίπου 2.000 άτομα, αφγανικής κυρίως καταγωγής, προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού, έβαλαν φωτιές σε λάστιχα αυτοκίνητων και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για να καταστείλουν την αναταραχή.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι συνελήφθησαν τετρακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, στο καταυλισμό έσπευσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανέβαλε, λόγω των γεγονότων, την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Ουγγαρία.

Ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα μεταφέρει σε κλειστούς καταυλισμούς τους μετανάστες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα ελπίζει να απελαθούν από τον συγκεκριμένο καταυλισμό δεκάδες άτομα στο Αφγανιστάν απ’ όπου κατάγονται.

Παράλληλα, προειδοποίησε τους πολίτες να προσέχουν τι ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, διότι οι εκκλήσεις για λιντσάρισμα και αυθαίρετη κακοποίηση των φιλοξενούμενων στον καταυλισμό μπορούν να φέρουν πολλά προβλήματα.

“Συνήθως εκεί, όπου σημειώνονται τέτοιες αναταραχές, ακολουθεί τρομοκρατική πράξη, διότι κάποια άτομα από το Ισλαμικό Κράτος παρακολουθούν το Ίντερνετ και μετά ξυπνούν κοιμώμενοι τρομοκρατικοί πυρήνες”, είπε.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος