Στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος: Οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη αναπνευστικού

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, ανακοίνωσε ότι Πάπας Φραγκίσκος «βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Gemelli (της Ρώμης) για κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων έδειξε μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (εξαιρουμένης της λοίμωξης Covid 19), η οποία θα απαιτήσει μερικές ημέρες κατάλληλης νοσοκομειακής ιατρικής περίθαλψης.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο Ποντίφικας, ο οποίος έφτασε με ασθενοφόρο μετά από αδιαθεσία, παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και αναπνευστική δυσχέρεια αργά το πρωί και μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα για (περαιτέρω) ελέγχο».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την εγγύτητα και τις προσευχές», ανέφερε ακόμη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni.

Σύμφωνα με το Reuters, o Πάπας, ο οποίος είναι 86 ετών, νωρίτερα μέσα στην ημέρα συμμετείχε στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Τα ραντεβού του Πάπα Φραγκίσκου για την Πέμπτη ακυρώθηκαν μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ρώμης, δήλωσε την Τετάρτη πηγή του Βατικανού, προσθέτοντας ότι είναι “πιθανό” να παραμείνει εκεί τη νύχτα. “Η ατζέντα του Πάπα έχει απελευθερωθεί για το ενδεχόμενο περαιτέρω εξετάσεων”, δήλωσε η πηγή στο AFP, μετά την εισαγωγή του Ποντίφικα για αυτό που ο εκπρόσωπος του Βατικανού περιέγραψε νωρίτερα ως “προκαθορισμένους ελέγχους”.

Πηγές :ΕΡΤ – Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής, Reuters, AFP, Corriere della Sera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος