Στο μετρό του Μπουένος Άϊρες, η “Υπηρέτρια Κυρά” (video)

Μουσική μπαρόκ και άριες από σοπράνο και βαρύτονο αντηχούσαν από το μετρό του Μπουένος Άιρες. Και δεν είναι το πιο ασυνήθιστο μέρος για ‘Οπερα, σύμφωνα με το νεαρό διευθυντή ορχήστρας της Αργεντινής, που επέλεξε ακόμη και ψυχιατρεία όσο και τις γειτονιές των φτωχών, τις φαβέλες, για το εγχείρημα που ο ίδιος χαρακτηρίζει “όπερα σε διαρκή κίνηση”.

Ο διευθυντής ορχήστρας Πάμπλο Φολαντόρι, με σπουδές στο έγκριτο Theatre Colon του Μπουένος Άιρες, επέλεξε την όπερα “Υπηρέτρια Κυρά” (La Serva Padrona) του 1733 του Ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι.

Η πρώτη από τις δύο πράξεις της “Υπηρέτριας Κυράς” παίζεται σε έναν σταθμό και μετά οι μουσικοί μαζεύουν τα βιολιά και τα βιολοντσέλα τους για να ερμηνεύσουν τη δεύτερη πράξη της όπερας επτά σταθμούς πιο κάτω, και να εξοικειώσουν το ευρύ κοινό με το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δρώμενο.

Είναι μια όπερα σε δύο πράξεις που έχει μεγάλη απήχηση και είναι σύντομη, τα οποία αποτελούν “απαραίτητες προϋποθέσεις για να την ανεβάσει κανείς σε έναν εναλλακτικό χώρο”, ανέφερε ο νεαρός διευθυντής ορχήστρας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος