Στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών το τουρκικό εμβόλιο Turkovac

Την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβόλιου της για την Covid-19 “Turkovac” ξεκίνησε η Τουρκία την Τρίτη. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι το εμβόλιο αυτό αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς χρήση έως το τέλος του 2021.

Η Άγκυρα χορηγεί προς το παρόν εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την κινεζική Sinovac, καθώς και από τις Pfizer/ Biontech. Η Τουρκία χορήγησε επίσης άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Άτομα άνω των 25 ετών είναι επιλέξιμα να εμβολιαστούν.

«Δεν είναι σαφές για πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει αυτή η ασθένεια και πόσες παραλλαγές θα κάνει. Είναι κρίσιμο να έχουμε το δικό μας εμβόλιο κατά αυτής της ασθένειας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση που έγινε για να σηματοδοτηθεί ο εμβολιασμός του πρώτου εθελοντή στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου “Turkovac”, το οποίο χρησιμοποιεί αδρανοποιημένο ιό.

Η Τουρκία έχει επιταχύνει ραγδαία τους εμβολιασμούς για την Covid-19, καταγράφοντας πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, εγείροντας ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας και του κλάδου του τουρισμού.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος