Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018

Αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης συναντήθηκαν από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου στην Τουρκία, στα πλαίσια της 8ης τριμερούς συνάντησής τους.

Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018Όπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ: “Στην συ­νά­ντη­ση, που διε­ξά­γε­ται κάθε χρόνο με την υπο­στή­ρι­ξη του Πα­γκό­σμιου Συμ­βού­λιου Ει­ρή­νης ΠΣΕ) πήραν μέρος από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας η Ζου­χάλ Οκου­γιάν και Αϊ­ντε­μίρ Γκιου­λέρ, από το Πα­γκύ­πριο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης ο πρό­ε­δρος και γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας Στέ­λιος Σο­φό­κλη και Φανής Χρι­στο­δού­λου, αντί­στοι­χα, ενώ την ΕΕΔΥΕ εκ­προ­σώ­πη­σαν ο Σταύ­ρος Τάσ­σος, πρό­ε­δρος και οι Ρούλα Στε­φα­νά­κη και Γιώρ­γος Φρα­γκιου­δά­κης, μέλη του Εθνι­κού Συμ­βού­λιου της ΕΕΔΥΕ. Το Πα­γκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης εκ­προ­σώ­πη­σε ο Ηρα­κλής Τσα­βδα­ρί­δης, εκτε­λε­στι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΠΣΕ.

Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018Στην συ­νά­ντη­ση των κι­νη­μά­των που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο “Πο­λι­τι­στι­κό Κέ­ντρο Ναζίμ Χικ­μέτ” της Σμύρ­νης συ­ζη­τή­θη­καν και ανταλ­λά­χθη­καν από­ψεις και εμπει­ρί­ες από τον αγώνα των τριών κι­νη­μά­των και εγκρί­θη­κε Δελ­τίο Τύπου της συ­νά­ντη­σης.

Στο πλαί­σιο της Τρι­με­ρούς πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ανοι­χτή εκ­δή­λω­ση στην πα­ρα­λια­κή πόλη Τσε­σμέ για το Προ­σφυ­γι­κό, στην οποία συμ­με­τεί­χαν πάνω από 100 άτομα. Στην Εκ­δή­λω­ση η οποία ορ­γα­νώ­θη­κε από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας σε συ­νερ­γα­σία με τον Πο­λι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο Pir Sultan Abdal μί­λη­σαν τα τρία κι­νή­μα­τα και ακο­λού­θη­σε καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα από το Ελ­λη­νο-τουρ­κι­κό συ­γκρό­τη­μα ΣΧΟΙ­ΝΑ­ΔΙ­ΚΑ της Σμύρ­νης, με την Αντω­νία Περ­σί­δη”.

Στο τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν η συνάντηση του 2018 να διεξαχθεί στην Κύπρο.

Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018Πηγή φωτο: http://www.habercesme.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος