Σταμάτησε η επιβίβαση επιβατών από Μινσκ για Φρανκφούρτη – «Email για τρομοκρατική ενέργεια»

Σταμάτησε η επιβίβαση σε αεροπλάνο το οποίο θα αναχωρούσε από το Μινσκ με προορισμό τη Φρανκφούρτη μετά από ένα email που κάνει λόγο για απειλή βόμβας. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Ria, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ρίτσα Καστάνη, στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

«Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εθνικού αεροδρομίου έφθασε το μήνυμα από άγνωστα άτομα που έγραφαν ότι προτίθενται να προβούν σε τρομοκρατική ενέργεια στην πτήση LH1487 της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa Μινσκ – Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:20 (ώρα Ελλάδας)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου του Μινσκ.

Η επιβίβαση διακόπηκε, και αυτή την στιγμή πραγματοποιείται επαναληπτικός έλεγχος στο αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Λευκορωσία και σε όσους βρίσκονται στην λευκορωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν αμέσως. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Λιθουανίας θα πρέπει να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Μάριους Σκουόντις διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 03.00 της Τρίτης.

Παρεμβαίνοντας κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε ότι η ενέργεια της Λευκορωσίας απηχεί την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή. Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αεροπορικές εταιρείες Lot, Wizzair, Airbaltic ήδη αποφεύγουν σε εθελούσια βάση τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ο κυπριακός αεροπορικός όμιλος Avia Solutions Group με έδρα την Λιθουανία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία. «Οι βασικές προτεραιότητες των εταιρειών μας είναι η ασφάλεια των πτήσεων και η ασφάλεια των επιβατών, άρα οι εταιρείες του ομίλου μας…αλλάζουν την διαδρομή των πτήσεών τους και θα παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι θα προτείνει να διακοπούν όλες οι πτήσεις από την Λευκορωσία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, Reuters, TASS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος