Σειρά επιθέσεων στην Ταϊλάνδη: «Δεν συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία»

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζει την Ταϊλάνδη, με τις αρχές να αρνούνται ότι συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, παρά το γεγονός ότι στόχος ήταν τουριστικά θέρετρα. Εικάζεται ότι πρόκειται για «εγχώριο σαμποτάζ», ενώ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από τις τελευταίες επιθέσεις.

Οι αρχές της χώρας είχαν πληροφορίες ότι επίκεινται επιθέσεις, χωρίς όμως να γνωρίζουν τον χρόνο και τον τόπο που θα σημειώνονταν. Από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και βόμβες μολότοφ χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις που έπληξαν επτά επαρχίες της Ταϊλάνδης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε ότι και άλλες επιθέσεις μπορεί να σημειωθούν στην Ταϊλάνδη, συστήνοντας στους Γερμανούς που επισκέπτονται τη χώρα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί: «Αυτοί που ταξιδεύουν να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος, και να παρακολουθούν στενά τις ειδήσεις».

Σημειώνεται ότι τρεις Γερμανοί τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδώσει και η Αυστραλία, στην οποία συνιστά στους πολίτες της να δείξουν «ύψιστη προσοχή» και προειδοποιεί ότι «νέες εκρήξεις μπορεί να σημειωθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ταϊλάνδης».

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο θέρετρο Χουά Χιν, μόλις μερικές ώρες μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 21, κατά τις οποίες ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.

Άλλες δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν στην τουριστική πόλη Πατόνγκ στο νησί Πουκέτ, και άλλες δύο στην Φανγκ Νγκα, τουριστική περιοχή στη νότια Ταϊλάνδη. Στην Πατόνγκ, ένας Ταϊλανδέζος τραυματίστηκε ελαφρά.

Στην περιοχή Χουά Χιν βρίσκεται ανάκτορο όπου ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι και η σύζυγός του βασίλισσα Σιρικίτ διαμένουν συχνά τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα Παρασκευή είναι εθνική αργία στην Ταϊλάνδη με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας, η οποία εορτάζεται ως Ημέρα της Μητέρας.

Περίπου το 10% του εθνικού εισοδήματος της Ταϊλάνδης προέρχεται από τον τουρισμό, ενώ φέτος η χώρα αναμένει ότι θα συγκεντρώσει έναν αριθμό ρεκόρ 32 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Πηγές: ΕΡΤ1, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό:  EPA/RUNGROJ YONGRIT

Σχετική είδηση: Μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη – Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος