Τουλάχιστον 20, 000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Μπαλακλέια στην περιοχή Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία μετά από μια σειρά εκρήξεων που σημειώθηκε σε μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών.
«Πυρκαγιά ξέσπασε στις 02:46 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαιτίας δολιοφθοράς» σε μια αποθήκη πυρομαχικών στην μικρή πόλη Μπαλακλίια κοντά στο Χάρκοβο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ανατόλι Ματιός.
Στις αποθήκες βρίσκονται περισσότεροι από 138.000 τόνοι πυρομαχικών και οβίδων κυρίως του πυροβολικού, σύμφωνα με τον Ματιός, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν αν υπάρχουν θύματα.
«Σε εξέλιξη βρίσκεται η απομάκρυνση των κατοίκων σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», επεσήμανε μιλώντας στο πρακτορείο Interfax –Ukraine ο Στέπαν Μασέλσκι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα όπλα που βρίσκονταν στην αποθήκη αυτή χρησιμοποιούνταν κυρίως για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων που μάχονται κατά των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο One Plus One TV.
Σύμφωνα με τον ίδια πηγή, τον Δεκέμβριο του 2015 υπήρξε «μια απόπειρα πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών της Μπακακλίια».
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο του 2015 σε μια σειρά εκρήξεων που είχαν σημειωθεί στην αποθήκη πυρομαχικών στο Σβατοβέ, μια μικρή πόλη κοντά στη γραμμή του μετώπου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος