Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Χωρίς ηλεκτρικό βρίσκεται εδώ και πολλές ώρες χωρίο στα δυτικά προάστια της αυτοαποκαλούμενης “Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών που προηγήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 10/3.

Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους αντάρτες, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου βομβάρδισαν μέρος του χωριού “Στάρομιχαίλοφ” στα περίχωρα του Ντονέτσκ.

Εκτιμάται πως οι μισοί κάτοικοι του χωριού, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Αυτό αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της αυτοαποκαλούμενης “Λαίκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”.

Την ίδια στιγμή, σήμερα  Πέμπτη στις 08.05 οι δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν και έναν αγωγό φυσικού αερίου. Συνολικά και σύμφωνα πάντα με τους Ρωσόφωνους αντάρτες, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, παραβίασαν έξι φορές την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Ντονμπάς.  Στο μεταξύ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, κατηγόρησε ανοικτά μέρος δυτικών αξιωματούχων, επειδή με τις δηλώσεις τους επιχειρούν να σαμποτάρουν τις υπάρχουσες ειρηνευτικές συμφωνίες του Μίνσκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος