Σε στάση αναμονής τα τουρκικά ΜΜΕ για την επιστροφή Ερντογάν από Ν. Υόρκη (video)

“Αναβίωση φιλικής ατμόσφαιρας” και δεσμεύσεις για συνεργασία στην επίλυση του μεταναστευτικού, αλλά και “συζήτηση για προσωπικά θέματα”,  αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Η χειραψία τους προβάλλεται χωρίς σχόλια και άρθρα γνώμης, εν αναμονή της “ερμηνείας” που θα δώσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας  στην Τουρκία, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στα κυβερνητικά πρακτορεία γίνεται  επισήμανση ότι “ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία έχουν τα μουσουλμανικά τεμένη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”, μαζί με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφορικά με τις δύσκολες σχέσεις με τις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα και της αγοράς των ρωσικών S400 από την Άγκυρα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται εκτενώς στην ελπίδα αναβίωσης της στρατηγικής σημασίας τουρκοαμαερικανικής συνεργασίας. Προβάλλεται ιδιαίτερα και η συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στο αμερικανικό δίκτυο Fox, όπου τόνισε ότι “παρά τα προβλήματα και τις διαφορετικές προσεγγίσεις, Τουρκία και ΗΠΑ παραμένουν στρατηγικοί σύμμαχοι”.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεσπόζει πάντως η φωτογραφία “με την άδεια καρέκλα”, καθώς παρά την επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, τον οποίο έχει στοχοποιήσει η Άγκυρα.

Εν αναμονή της επιστροφής Ερντογάν, παραμένει σε περίοπτη θέση και η φωτογραφία με τις συζύγους, κατά τη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλnτ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

ΕΡΤ1-Ανταπόκριση:Αριάννα Φερεντίνου
Σχετική είδηση:Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Ν. Υόρκη για τις διμερείς σχέσεις και το προσφυγικό (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος