Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οντάριο λόγω των κινητοποιήσεων αντιεμβολιαστών

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, της καναδικής επαρχίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων εναντίον των υγειονομικών μέτρων, κήρυξε την περιφέρεια αυτή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των «παράνομων» διαδηλώσεων που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε το άνοιγμα των συνόρων (σ.σ. με τις ΗΠΑ). Και στους πολιορκημένους κατοίκους της Οτάβας, τους λέω: θα φροντίσουμε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε φυσιολογικά τη ζωή σας το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Νταγκ Φορντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ώστε να εκδοθούν σύντομα εντολές με τις οποίες θα ξεκαθαρίζεται ότι «είναι παράνομο και ποινικώς κολάσιμο» να κλείνουν οι δρόμοι και να παρεμποδίζονται η μεταφορά προϊόντων, οι μετακινήσεις των πολιτών και η λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Φορντ υποσχέθηκε επίσης ότι θα ληφθούν και νέα ποινικά μέτρα σε βάρος των διαδηλωτών, όπως πρόστιμα και ενδεχομένως ποινές φυλάκισης σε όσους δεν υπακούσουν τις εντολές της κυβέρνησής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος