Σαρώνει με 50.000 θανάτους ο κορονοϊός στη Βραζιλία-Αμφισβητούν οι ΗΠΑ τα νέα κρούσματα στο Πεκίνο

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.Ένα μωράκι μόλις 13 ημερών φαίνεται πως είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία μεταδίδει το BBC.

Οι αρχές της Χιλής αύξησαν σε τρία χρόνια φυλάκισης – που φθάνει τα 5 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις – την ποινή για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού, κάνοντας ακόμη πιο αυστηρή τη νομοθεσία ώστε να πειστούν οι πολίτες να μένουν σπίτι.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους αμφισβήτησαν   “την αξιοπιστία” των αριθμών που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Κίνας σχετικά με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του στο Πεκίνο, ενώ ζήτησε να σταλούν “ουδέτεροι” παρατηρητές.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει 158 κρούσματα στο Πεκίνο από την προηγούμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας πως το νέο ξέσπασμα της επιδημίας παραμένει “υπό έλεγχο”.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι λένε ψέματα για τον απολογισμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί συνολικά σχεδόν 83.300 κρούσματα της covid-19 και περισσότεροι από 4.600 θάνατοι.

Συνολικά 42.288 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία.Δεν έχει γίνει γνωστό πως προσβλήθηκε το βρέφος. Πριν από λίγους μήνες είχε καταγραφεί και ο θάνατος ενός βρέφους έξι εβδομάδων από τον ιό. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.218.

Στην Αίγυπτο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησιάζουν τους 2.000, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τα 50.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος