Ρωσικό Πατριαρχείο: Θλιβερά τα νέα για την Αγία Σοφία

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Για αδυναμία των προσκυνητών να θαυμάσουν τις ψηφιδωτές χριστιανικές αγιογραφίες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο στο RIA Novosti ο Αρχιεπίσκοπος και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Νικολάι Μπαλασόφ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαλασόφ, διερωτήθηκε για το αν είναι πλέον δυνατή η προβολή των βυζαντινών ψηφιδωτών που απεικονίζουν τον Χριστό, τη Μητέρα του Θεού και τους Αγίους, καθώς όπως υποστήριξε οι πληροφορίες που φτάνουν στη Μόσχα είναι αντιφατικές.

Σύμφωνα πάντα με τον Μητροπολίτης Νικολάι Μπαλασόφ, κατά τη διάρκεια της προσευχής υπάρχουν κουρτίνες, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές ορισμένων τουριστών και προσκυνητών, και άλλες φορές για τους Χριστιανούς οι ιερές εικόνες παραμένουν κρυμμένες.

“Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ρωσίας, όλα αυτά είναι θλιβερά νέα. Δεν θα βλέπουμε πλέον αυτόν τον θαυμάσιο Ναό μέσα από τα μάτια των πρεσβευτών του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντίμιρ, ο οποίος όταν επέστρεψε από αυτόν στο Κιέβο, εκφώνησε τις τις λέξεις: ” Δεν ξέρουμε που βρισκόμασταν, στον ουρανό ή στη γη”;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος