Ρωσική απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία – Μοχλός πίεσης για τους S-400

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Τουρκικός Τουριστικός Οργανισμός δεν αναμένει την αποκατάσταση της αεροπορικής επικοινωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον, αυτό μπορεί να συμβεί από τα μέσα Ιουλίου έως τον Αύγουστο ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο, ανέφερε τουρκική πηγή στο RIA Novosti.

Θυμίζουμε πως η Ρωσία έχει περιορίσει την την εναέρια κυκλοφορία με την Τουρκία από τις 15 Απριλίου λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης. Στα τέλη Μαΐου, η επιχειρησιακή έδρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης από κορονοϊό ανακοίνωσε την παράταση των περιορισμών έως τις 21 Ιουνίου.

Το τουρκικό Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε στο RIA Novosti, πως μια αντιπροσωπεία Ρώσων εμπειρογνωμόνων έφτασε χθες στην Αττάλεια προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού σε τουριστικά αξιοθέατα.

Με την επιδημιολογική εικόνα της Ρωσίας να είναι όμοια με αυτήν της Τουρκίας, αν όχι χειρότερη, εγείρονται ερωτήματα για το αν η απαγόρευση προς τους Ρώσους να πάνε για διακοπές στην Τουρκία, κάτι που συνεπάγεται με κραχ για την τουρκική οικονομία, είναι μια μορφή πίεσης προς τον Ερντογάν τόσο για να μην υποκύψει στις πιέσεις του προέδρου Μπάιντεν για τους S-400, αλλά και μια μορφή τιμωρίας, τόσο για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας, αλλά και την στρατιωτική του βοήθεια προς την Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος