Ρωσία: Το τρίτο κύμα Covid-19 φέρνει νέα μέτρα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία στα υψηλά επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου φέρνει άρον, άρον νέα μέτρα. Στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου και εντοπίζεται η υψηλότερη αύξηση από την αρχή του έτους (6.701 νέες μολύνσεις), ο κυβερνήτης της, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε νέους περιοριορισμούς εξαιτίας της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης.

Από τη Δευτέρα, τουλάχιστον το 30% των Μοσχοβιτών θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας, ενώ αποκλειστικά με τη μέθοδο της τηλεργασίας θα εργάζονται οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες. Από τα μέτρα θα εξαιρεθούν όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι και τις 20 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία των ζωολογικών κήπων, των γηπέδων άθλησης, των παιδικών χαρών, ενώ  μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα δεν θα μπορούν να διοργανώνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να δέχονται πελάτες από τις 23:00 έως τις 6:00.

Παράλληλα, έως τις 20 Ιουνίου με απόφαση του Κυβερνήτη της Μόσχας, οι Μοσχοβίτες θα έχουν μια εβδομάδα αργιών (Μεγάλο Σαββατοκύριακο, όπως ονομάστηκε) για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο συνολικά στη Ρωσία καταγράφηκαν 13.510 νέα κρούσματα, ένας αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τις 19 Φερβρουαρίου, καθώς τότε είχαν εντοπιστεί 13.433 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνήτης της Μόσχας έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό πολιτών που δίνουν μάχη για τις ζωές τους στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τρίτο κύμα έφτασε με καθυστέρηση στη Ρωσία, καθώς το ανέμεναν την άνοιξη. Με τις προβλέψεις να υποστήριζουν πως αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τον Ιουλίο, η αιτίες για την επιστροφή του κορονοϊού στη Ρωσία, είναι η μη τήρηση των μέτρων  και η κάτω των προσδοκιών συμμετοχή στον εμβολιασμό. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 399 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 9.986 ιάθηκαν.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος