Ρωσία: Φόβοι για πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού

Την στιγμή που ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στη Ρωσία έχει σταθεροποιηθεί στα 11.000, επιδημιολόγοι φοβούνται την έλευση ενός τρίτου κύματος κορονοϊού. Ο διακεκριμένος γιατρός μολυσματικών ασθενειών Γιεβγκένι Τιμακόφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RBC, υποστήριξε πως μια αύξηση της διασποράς του κορονοϊού είναι πιθανόν να κάνει την εμφάνισή της στη Ρωσία στις αρχές της άνοιξης.

Οι αιτίες για αυτό, σύμφωνα πάντα με τον Ρώσο γιατρό, βρίσκονται στην άφιξη του βρετανικού στελέχους στη χώρα, αλλά και στο γεγονός πως ακόμα δεν έχει σχηματιστεί ένα πλήρες τοίχος ανοσίας στον πληθυσμό.

Πέραν αυτών των παραγόντων, ο Γιεβγκένι Τιμακόφ υπενθύμισε πως όσοι πολίτες αρρώστησαν στην αρχή της πανδημίας μπορεί να αρρωστήσουν ξανά, με την έλλειψη ήλιου και βιταμινών να βοηθάει με αρνητικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο ο ο γιατρός θεωρεί, πως ο ο όρος “τρίτο κύμα δεν είναι απόλυτα ορθός” καθώς κατά διαστήματα υπάρχουν διακυμάνσεις στη συχνότητα εμφάνισης του Covid-19 στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο καθηγητής ιολογίας Αλεξάντερ Αγκράνοφσκι συμφωνεί και αυτός πως δεν είναι σωστός ο όρος “τρίτο κύμα” καθώς ” ο κορονοϊός συμπεριφέρεται ως μια κοινή οξεία αναπνευστική ιογενής νόσος” ενώ υποστήριξε πως “όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τα κρούσματα θα μειωθούν και η αύξησή τους θα παρατηρηθεί το φθινόπωρο”.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος