Ρωσία: Εσκεμμένη πρόκληση η ενέργεια του βρετανικού αντιτορπιλικού – Βίντεο από το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία, προκειμένου να υποστηρίξει ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο με βρετανικό πολεμικό πλοίο, στη Μαύρη Θάλασσα. Αρχικά το Λονδίνο διέψευσε, ενώ η Μόσχα ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι “δεν μπορούν να αποκλειστούν οποιεσδήποτε ενέργειες στο πλαίσιο της νόμιμης υπεράσπισης των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα, το Κρεμλίνο το αξιολόγησε ως μια εσκεμμένη και προετοιμασμένη πρόκληση, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του βρετανικού αντιτορπιλικού «ανεπίτρεπτες και μη σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».

«Θεωρούμε ότι το βρετανικό αντιτορπιλικό προέβη σε πρόκληση. Επιπλέον, μας λυπεί το ότι ήταν μια εσκεμμένη και προετοιμασμένη πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση που επαναληφθούν απαράδεκτες προκλητικές ενέργειες, σε περίπτωση που οι ενέργειες αυτές υπερβούν τα όρια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιεσδήποτε ενέργειες στο πλαίσιο της νόμιμης υπεράσπισης των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να διευκρινίσει, τι υπονοεί με τις ενέργειες που υπερβαίνουν τα όρια.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στην πρέσβειρα της Βρετανίας στη Μόσχα, Ντέμπορα Μπρόνερτ, για το περιστατικό με το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender στην Μαύρη Θάλασσα, τις ενέργειες του οποίου η Μόσχα χαρακτήρισε «προκλητικές», διαμηνύοντας της ότι σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοιες προκλήσεις, την όλη ευθύνη για τις οποιεσδήποτε συνέπειες θα τη φέρει η Βρετανία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα «να βομβαρδίζει στόχους» σε περίπτωση που ξένα πλοία παραβιάσουν τα χωρικά της ύδατα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε ότι η Μόσχα θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο.

Πηγή: ΕΡΤ1 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος